O Karnozine

L-karnosin je krátká bílkovina (dipeptid) tvořena ze dvou aminokyselin - beta-alaninu a l-histidinu. Původem je slovo karnosin, podobně jako karnitin, tvořené z kořenového slova "carn" - maso, tělo, proto převaha této sloučeniny bude právě v živočišné říši a stravě, narozdíl od vegetariánské (veganské), která bude o tuto důležitou látku ochuzena.

Co se týče vstřebatelnosti karnosinu, jde o proces, jakým se vstřebává většina živin z potravy a to v horních částech tenkého střeva, kde efektivita vstřebání představuje 30-70% ze smíšené potravy (hlavně masa) a až 70% při podání čistého karnosinu.

Mezi hlavní zdroje potravy s obsahem karnosinu patří:

  • maso (drůbež, vepřové, jehněčí, telecí, hovězí,…) čím více karnosinu maso obsahuje, tím více se prodlužuje jeho skladovatelnost díky antioxidační ochraně karnosinu
  • ryby
  • vejce, mléko (v menší míře)

U člověka se nachází v mozku, srdeční tkáni, svalu a kůži a právě tam plní nezastupitelnou roli, jako jeden z ochranných faktorů, který zaručeně chrání před poškozením buněk způsobeným hlavně volnými radikály, oxidačním stresem a těžkými kovy, pomáhá při regeneraci (např. svalové buňky, jaterní) a udržuje tělo stále mladé a vitální.                                       

                                                       Je to 100% přírodní látka!

L- Carnosine Premium je dokonce obohacen o koenzym Q10, který je kromě své antioxidační ochrany i látkou, díky níž se může uvolnit energie, kterou potřebujeme pro život a vitamin E, také silný antioxidant rozpustný v tucích, který chrání buněčné membrány před poškozením a zpomaluje stárnutí. 

Výživový doplněk KOMPAVA, Premium L-Carnosine 60 kps Cena s DPH 998,00 Kč Zakoupíte zde